Visit the Ironworks Gaming Website Email the Webmaster Graphics Library Rules and Regulations Help Support Ironworks Forum with a Donation to Keep us Online - We rely totally on Donations from members Donation goal Meter

Ironworks Gaming Radio

Ironworks Gaming Forum

Go Back   Ironworks Gaming Forum > Ironworks Gaming Forums > Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-09-2006, 02:50 PM   #1
paladinjs
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: July 15, 2002
Location: Wisconsin
Age: 66
Posts: 10
I updated to ver 1.03. When I try to load the game I get a microsoft error.
I updated all drivers etc. (I have the DVD) Then I uninstalled the game and reinstalled it. It played just fine, except I have these compass like arrows over a revolving world all over the place. Very annoying. Are these supposed to be there? Doesn't seem like they should be. How do I get rid of them?
I tried updating a second time but got the same results. So I'm playing ver. 1.00 with the compasses all over the place. Any help is much appreciated. Thanks
paladinjs is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 11:06 AM   #2
paladinjs
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: July 15, 2002
Location: Wisconsin
Age: 66
Posts: 10
figured the compass thing out, but can not load the updates!
AMD 3200+,1.5 gig ram,nvidia 6800gs,creative soundblaster 2zs,
paladinjs is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 12:59 PM   #3
Larry_OHF
Ironworks Moderator
 

Join Date: March 1, 2001
Location: Midlands, South Carolina
Age: 42
Posts: 14,745
Quote:
Originally posted by paladinjs:
figured the compass thing out, but can not load the updates!
AMD 3200+,1.5 gig ram,nvidia 6800gs,creative soundblaster 2zs,
Will the updates not load automatically, or have you tried at doing them manually too, and that also does not work?

Does the auto-update say that there are no updates available?

I am thinking that when you uninstalled and reinstalled the game, maybe something of the old install stayed behind (its hard to get an uninstaller to do 100% of the work) and that is why the game is stuck in a problem.

I say this because I uninstalled Nero 30-day trial a few months ago, and I STILL get error reports sometimes, telling me that Nero this or that, blah, blah. Very frustrating.
__________________
Larry_OHF is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 03:38 PM   #4
paladinjs
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: July 15, 2002
Location: Wisconsin
Age: 66
Posts: 10
The updates loaded successfully through the updater automatically. But when I try to start the game I get a microsoft error. I'm thinking this may be a conflict issue but everything worked fine in ver 101. How can I update manually?
I'm not sure that would make a difference if the
auto update said it had updated successfully. But
I'll try anything. Thanks
paladinjs is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 05:01 PM   #5
Larry_OHF
Ironworks Moderator
 

Join Date: March 1, 2001
Location: Midlands, South Carolina
Age: 42
Posts: 14,745
Okay, your response makes me change my mind. I'll have to think about it a while, or maybe somebody else will beat me to it before I get out of my final exam tonight.
__________________
Larry_OHF is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 08:50 PM   #6
Memnoch
Ironworks Moderator
 

Join Date: February 28, 2001
Location: Boston/Sydney
Posts: 11,759
You might have a problem with your .net files? Try reinstalling those. It's a pain, I know, and you shouldn't have to do it, I know...
__________________


Memnoch is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2006, 10:32 PM   #7
Micah Foehammer
Ma'at - Goddess of Truth & Justice
 

Join Date: November 15, 2001
Location: Asheville, NC
Posts: 3,253
Quote:
Originally posted by paladinjs:
The updates loaded successfully through the updater automatically. But when I try to start the game I get a microsoft error. I'm thinking this may be a conflict issue but everything worked fine in ver 101. How can I update manually?
I'm not sure that would make a difference if the
auto update said it had updated successfully. But
I'll try anything. Thanks
Exactly what type of microsft error are you getting? It's almost impossible to troubleshoot a problem with such limited information.

If the autopatcher patched successfully, its doubtful that doing a manual installation of the patch would solve the problem.

The .net files are checked on initial installation of the game. If they passed the installation check, its unlikely that the patch would have altered them in any fashion.

Have you changed anything on your system between the time you installed the game originally and the time you patched? Anything? Drivers?

[ 12-11-2006, 09:34 PM: Message edited by: Micah Foehammer ]
__________________
“Every tavern’s an opportunity, I say.”

http://www.ironworksforum.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=3793&dateline=1187636  783
Micah Foehammer is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 12:09 PM   #8
paladinjs
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: July 15, 2002
Location: Wisconsin
Age: 66
Posts: 10
I found out from Obsidian that there are quite a few people (hundreds) with the same problem. From my understanding it has something to do with Atari
and Securom(?) and a security signature (or something on that order). So we just have to wait for them to fix it, whenever that may be. So for now we have to revert back to ver. 1.02. My problem now is that when I reinstalled, I'm at ver.1.00. I would like to load ver. 1.02 patch. Do you know where I can find the patch for ver.1.02? Thanks
paladinjs is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 12:56 PM   #9
Larry_OHF
Ironworks Moderator
 

Join Date: March 1, 2001
Location: Midlands, South Carolina
Age: 42
Posts: 14,745
One of these sites may be of help. I don't know which is better, so I'll leave you to decide. [img]smile.gif[/img]

http://www.gameborder.com/game/Never...s%202%20Patch/

http://pc.qj.net/Neverwinter-Nights-...g/49/aid/72463

http://games.internode.on.net/fileli...ledetails=4584

[ 12-12-2006, 11:57 AM: Message edited by: Larry_OHF ]
__________________
Larry_OHF is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2006, 03:38 PM   #10
paladinjs
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: July 15, 2002
Location: Wisconsin
Age: 66
Posts: 10
Thanks for the help. I appreciate it.
paladinjs is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
(NWN2) Patch 1.03 Final vesselle Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum 22 01-18-2009 10:54 PM
[NWN2] 101 Things that need fixing in NWN2 Ziroc Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum 30 03-15-2007 12:08 PM
IMPORTANT: Don't forget to put NWN2 in your title if you're posting about NWN2!!! --> Memnoch Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum 0 12-11-2006 03:45 AM
NWN2 Patch v1.02 -----> PLEASE READ [updated 4 Dec 06] Memnoch Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum 37 12-09-2006 07:27 PM
NO DM Client for NWN2? (There goes NWN2) Ziroc Neverwinter Nights 1 & 2 Also SoU & HotU Forum 111 07-23-2006 05:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2017 Ironworks Gaming TM & The Great Escape Studios - All Rights Reserved