Visit the Ironworks Gaming Website Email the Webmaster Graphics Library Rules and Regulations Help Support Ironworks Forum with a Donation to Keep us Online - We rely totally on Donations from members Donation goal Meter

Ironworks Gaming Radio

Ironworks Gaming Forum

Go Back   Ironworks Gaming Forum > Ironworks Gaming Forums > Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal > Baldurs Gate II Archives

 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-04-2001, 06:38 PM   #1
Lady Ann
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: October 25, 2001
Location: England
Posts: 5
I just installed BG2 on my 1.3GHZ pc and it is running way too fast. Is there a way to slow it down rather than have them running around everywhere?

Monsters are on me before I even noticed they were there.

[ 11-06-2001: Message edited by: Lady Ann ]

Lady Ann is offline  
Old 11-04-2001, 06:46 PM   #2
Mitro Jellywadder
Quintesson
 

Join Date: September 5, 2001
Location: Florida
Age: 46
Posts: 1,016
When I read your topic, I figured it would be
too slow. Never heard anyone complain it's running too fast.

Try changing your autopause options. I always change them to autopause when I encounter an enemy, as well as trap detected. Change the "center on party member" to off.

These might help with your gameplay. I don't know
of a way to actually slow down the game.

WELCOME to the board..

[ 11-04-2001: Message edited by: Mitro Jellywadder ]

Mitro Jellywadder is offline  
Old 11-04-2001, 06:51 PM   #3
Lady Ann
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: October 25, 2001
Location: England
Posts: 5
Thanks, I'll give it a try.

I imagine I will be coming here quite a lot. I'm always getting stuck on these games. [img]smile.gif[/img]

See you later. [img]smile.gif[/img]
__________________
Lady Ann is offline  
Old 11-04-2001, 06:58 PM   #4
Mitro Jellywadder
Quintesson
 

Join Date: September 5, 2001
Location: Florida
Age: 46
Posts: 1,016
No problem. We'll see ya around then. The good thing about the autopause (enemy sighted) is that
most of the time you see them before they see you.
You can back your guys up and plan out a strategy before charging in.

Hide in shadows and then go see exactly how many
baddies your going up against.
Mitro Jellywadder is offline  
Old 11-04-2001, 06:59 PM   #5
The.Relic
Red Dragon
 

Join Date: March 1, 2001
Location: Long Beach, CA. USA
Age: 61
Posts: 1,589
Interesting. I have a new 1.2 gig and I don't have that problem. Autopause features will definately take care of it if you set it to pause when enemies are sighted.
The.Relic is offline  
Old 11-04-2001, 07:11 PM   #6
andrewas
Harper
 

Join Date: October 2, 2001
Location: Aberdeen, Scotland
Age: 35
Posts: 4,774
go to the config program and change the graphics slider to match your new machine. probly right at the top.
__________________
[img]\"http://www.sighost.us/members/Zvijer/andrewas.gif\" alt=\" - \" />
andrewas is offline  
Old 11-05-2001, 01:12 AM   #7
Lumin El
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: October 27, 2001
Posts: 18
I know what you mean about the game being too fast sometimes....

You jsut have to be sure to have the autopause set for a whole bunch of stuff so you don't miss anything. Another thing to consider is keeping your AI set to default as certain scripts set off all kinds of behaviors that you you can't retract.....
Lumin El is offline  
Old 11-05-2001, 01:20 AM   #8
pharrison
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: October 6, 2001
Posts: 6
Also in the config program set the pathfinding to the max, that might help slow things down a little bit. Do you have Throne of Bhaal? There's a bunch of options you can set in there that'll probably help...
pharrison is offline  
Old 11-06-2001, 07:48 AM   #9
Lady Ann
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: October 25, 2001
Location: England
Posts: 5
Thanks for the advice everyone. I have twiddled with all the settings and it's still flying. I may just have to put it onto my other machine.

See you guys later. [img]smile.gif[/img]

[ 11-06-2001: Message edited by: Lady Ann ]

Lady Ann is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DO boots of speed increase ur attack speed? RoSs_bg2_rox Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 8 06-04-2003 07:41 PM
gameplay outthere Icewind Dale | Heart of Winter | Icewind Dale II Forum 2 04-15-2003 06:33 PM
Gameplay Dundee Slaytern Icewind Dale | Heart of Winter | Icewind Dale II Forum 8 09-30-2002 02:06 PM
M&M. Is the gameplay really like W&W Draugr Wizards & Warriors Forum 11 06-09-2001 09:56 AM
Gameplay Areola Baldurs Gate II Archives 3 12-27-2000 08:57 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2017 Ironworks Gaming TM & The Great Escape Studios - All Rights Reserved