Visit the Ironworks Gaming Website Email the Webmaster Graphics Library Rules and Regulations Help Support Ironworks Forum with a Donation to Keep us Online - We rely totally on Donations from members Donation goal Meter

Ironworks Gaming Radio

Ironworks Gaming Forum

Go Back   Ironworks Gaming Forum > Ironworks Gaming Forums > General Discussion > General Conversation Archives (11/2000 - 01/2005)

 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-03-2004, 03:48 PM   #1
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
rig up my jukebox into my car? It is a Land Rover Discovery, 2004 model with a 6 cd changer. Is there a way to plug in the mp3 into the speakers through a line out or something? It would save the hastle of having to take cds around?

It should be possible since I have not long since read a big article detailing how to setup a pc in your car and a guy did it in his ford focus.

Cheers

Ross
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-03-2004, 04:07 PM   #2
aleph_null1
Red Wizard of Thay
 

Join Date: January 7, 2001
Location: Honolulu, Hawai'i
Age: 34
Posts: 837
Side note: nice ride [img]graemlins/thumbsup.gif[/img]

What matters is your stereo; my truck's stereo has an AUX Line In that takes a male 1/8 " headphone plug, so I just had to order a 2-male-sided headphone cord & now I plug my iPod directly into the stereo.

One of those old 1/8 " headphone cable --> magnetic cassete tape converters would also work, if your sweet ride even has a tape player...
aleph_null1 is offline  
Old 11-03-2004, 04:12 PM   #3
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
Well it does indeed have a tape player. So should I just check the AUX line?
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-03-2004, 04:27 PM   #4
aleph_null1
Red Wizard of Thay
 

Join Date: January 7, 2001
Location: Honolulu, Hawai'i
Age: 34
Posts: 837
My stereo's an old discontinued Kenwood model, and (from talking to friends) the Auxiliary Input is an unusual sort of thing...

If you've got it / something similar, sweet... otherwise, the cassette converter works just fine.
aleph_null1 is offline  
Old 11-04-2004, 03:52 PM   #5
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
On a related note, I have a home cinema system and was wondering if it possible to plug the mp3 player into it? Would you do it through lineout at the back of the DVD player or what?

Cheers

Ross
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-04-2004, 07:58 PM   #6
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
Well I have researched my first question, and I found the tape accesory you were speaking about

How ever I also found this aswell

Now both are compatible with my mp3 player, but the second looks slightly classier and costs more. Is there any difference in quality, because that is what I am interested in?
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-05-2004, 11:17 AM   #7
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
Bump!
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-06-2004, 07:44 AM   #8
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
Anyone?
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
Old 11-06-2004, 09:54 AM   #9
Bokken
Baaz Draconian
 

Join Date: August 28, 2001
Location: Australia
Age: 40
Posts: 708
Ross if you're really stuck just get yourself an FM tuner to run it through. Basically hooks up to any device and will transmit the sound through an FM radio frequency. I've never used one myself but they are quite popular down here.
Bokken is offline  
Old 11-06-2004, 07:15 PM   #10
RoSs_bg2_rox
Zartan
 

Join Date: May 20, 2003
Location: Near Aberdeen, Scotland
Age: 28
Posts: 5,225
Hmmm, okay Il take a look for one. Cheers
__________________
[img]\"http://img.ranchoweb.com/images/ladyzekke/dragonwater2.gif\" alt=\" - \" />
RoSs_bg2_rox is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2017 Ironworks Gaming TM & The Great Escape Studios - All Rights Reserved