Visit the Ironworks Gaming Website Email the Webmaster Graphics Library Rules and Regulations Help Support Ironworks Forum with a Donation to Keep us Online - We rely totally on Donations from members Donation goal Meter

Ironworks Gaming Radio

Ironworks Gaming Forum

Go Back   Ironworks Gaming Forum > Ironworks Gaming Forums > Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-11-2009, 06:21 AM   #1
Bromley
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: August 17, 2001
Posts: 42
Default High-Level Abilities bug?

I'm playing BG2 again and just got to the final Bohdi fight after clearing all the subquests before (excluding Watcher's Keep). So plenty of experience.

My F/C got his first Ability a while back and I took Whirlwind. No problems with that - it shows up next to the Slayer button.

However every NPC that has got a high-level ability hasn't actually received it.

I didn't get a Storm of Vengence that I chose for someone sometime before the Bohdi battle, but thought something was happening that I hadn't considered. But now Bodhi's dead, two NPCs went up and didn't get the abilities that I chose for them.

Anyone know what's going on? Although I'm playing SoA, I've installed ToB and thought I'd patched/baldurdashed. I'd rather not start again .
Bromley is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 11:10 AM   #2
Legolas
Jack Burton
 

Join Date: March 31, 2001
Location: The zephyr lands beneath the brine.
Age: 37
Posts: 5,459
Default Re: High-Level Abilities bug?

Some of the abilities are actually spells you can memorize, is that what's going on?
__________________


Say NO to the Trouser Tyranny!
Legolas is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 06:00 PM   #3
Bromley
Elite Waterdeep Guard
 

Join Date: August 17, 2001
Posts: 42
Default Re: High-Level Abilities bug?

You, sir, are a star. Thanks .
Bromley is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2009, 06:28 PM   #4
Lord
Ma'at - Goddess of Truth & Justice
 

Join Date: June 3, 2003
Location: New York
Age: 36
Posts: 3,302
Default Re: High-Level Abilities bug?

Also, keep in mind that some of the abilities, such as Use Any Ability, are passive, so you won't have to ever select them or 'cast' them.
__________________
"You're a thief and a liar."

"No, I only lied about being a thief."
Lord is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High level abilities? Sami88 Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 7 04-21-2004 06:53 PM
High Level Abilities Envy Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 10 06-12-2003 07:26 AM
F/M/C High Level Abilities pcgiant Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 2 02-23-2003 03:07 AM
high level abilities StarVid Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 4 10-14-2001 09:34 PM
What's with high level abilities? Aelia Jusa Baldurs Gate II: Shadows of Amn & Throne of Bhaal 4 09-01-2001 12:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
©2021 Ironworks Gaming & ©2021 The Great Escape Studios TM - All Rights Reserved